1975 yılında Adapazarı Merkezinin Yağcılar Mahallesinde doğan Çağlar Kotaoğlu Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun olmuştur. 17 Ağustos 1999 Doğu Marmara Depremi sonrasında Kentin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında Adapazarı Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Genel Koordinatör Yüksek Şehir Plancısı Fikret Bayhan tarafından Maltepe Sosyal tesislerinde kurulan Planlama ve Kentsel Tasarım stüdyosunda Kent Bilgi Sisteminden sorumlu Mühendis olarak işe başlamıştır.
2002 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesinde Planlama Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmüş olan Kotaoğlu, sırası ile İmar İşleri Daire Başkanı Koordinatörü, Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanlığı Koordinatörü ve 2004-2006 yılları arasında Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanlığı görevinde bulunmuştur.
Sakarya Büyükşehir Belediyesinin sayısal harita altılığının oluşturulması için gerekli yazılım ve bilgisayar sistemlerinin kurulumunun yapılması ve 2000 yılında Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi nin ilk kartografik anlamda sayısal sokak haritasını hazırlamış ve tüm kadastral ve imar planları bilgisayar ortamına aktarılarak Türkiye'nin ilk Kent Bilgi Sistemi çalışmalarından birini Maltepe ekibi ile yapmıştır. 17 Ağustos Depreminden en çok zarar gören Adapazarı Merkezindeki yapılaşmanın iki kata indiren revizyon imar planlarının hazırlanması çalışmalarında bulunmuştur. 1996 yılında Yüksek Şehir Plancısı Fikret Bayhan tarafından yapılan 1:25000 ölçekli Adapazarı 2030 Kent Makro formu Nazım imar planı gereğince Yeni Yerleşim Bölgeleri olan Karaman Camili Korucuk Alandüzü ve Karapınar Mahallelerinin depremden sonra kalıcı konutların yapımı ve sağlam zeminlerde gelişiminin sağlanması için 1:5000 ve 1:1000 uygulama imar planı çalışmalarında bulunmuştur.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fikret Bayhan yönetimindeki Planlama ve Kentsel Tasarım Stüdyosunda, 17 Ağustos Depreminin etkilerinin azaltılması ve yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında 2000 yılında hazırladığı projeler ile Avrupa Yatırım Bankasından ve Avrupa Birliğinden finansal kaynak sağlayan projelerin başında çalıştı. Alınan kaynaklar ile kent içi yolların rehabilitasyonu kapsamında altyapı çalışmaları sonucunda kazılan yolların yenilenmesi, kent içi bisiklet yollarının yapılması, Yeni yerleşim Bölgesi duble yolunun (Sabahattin Zaim Bulvarı) planlanması ve projelendirilip yapılması, Çevre yolu, Serdivan Mehmet Akif Ersoy Bulvarı , 2. Cadde Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı , Yeni Cami Bulvarı Karasu Yolu Bağlantısı ve şehir içinde birçok duble yolun açılması , depremde zarar gören 1000 km uzunluğundaki sokakların - Dörtyol Sanayi siteleri yollarının yenilenmesi, Köy yollarının yenilenmesi çalışmalarını yaptı. Depremde tamamen yok olan İtfaiyenin yenilenmesi ve modernizasyonu, Atatürk Kültür Merkezi Projesi (AKM), Aziz Duran Kent Parkı (Zirai Donatım Kent Park Projesi) , Orman Park Projesi, Çark Caddesinin ve Atatürk Bulvarın yayalaştırılması, Gar Meydanı, Vilayet Meydanı (Demokrasi Meydanı) Kentsel Dönüşüm projesi, Korucuk Mahallesi Gecekondu Önleme yasasına göre kamulaştırma ve TOKİ Korucuk , TOKİ Camili, Dorukkent Toplu Konut Projelerinin hazırlanması, Katı Atık Depolama tesisi, Yeni Terminal ve Yeni Hal projelerinin hazırlanması, Sakarya Nehri Kenarı Rekreasyon Projesi ve Dörtyol Sanayi Sitelerinin Kentsel Dönüşüm projelerini hazırlamıştır. Çağlar Kotaoğlu Haziran 2011 yılından beri Serdivan Belediyesinde Etüt Proje Müdürü olarak görevine devam etmekte olup , Serdivan Belediyesinde Belediye Hizmet Binası ve Kongre Merkezi , Serdivan Göl Park, Serdivan Millet Bahçesi , bir çok Bölgesel Park , meydan tasarımı ve yapımı ile Cadde 54 Projesini hazırlamıştır. Çağlar Kotaoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.
Telif Hakkı © 2024 CK - Tüm Hakları Saklıdır.